EURO FUTSAL 2018

V ospredju februarskega dogajanja je bilo zagotovo evropsko prvenstvo v futsalu EURO 2018. Pestro dogajanje se je odvijalo v ljubljanski areni Stožice, ki je gostila najboljše evropske reprezentance. Spektakularna arena Stožice, ki je bila glavno in edino prizorišče je bila v večih tekmah nabito polna. Gledanost futsala je presegla vsa pričakovanja. V živo smo videli izjemne tekme in mojstre futsala. V NK Ribnica smo v živo spremljali dogajanje v Stožicah in si ogledali kar nekaj tekem.

Kot so pisali mediji: polne Stožice so izpisale zgodovino – Portugalci prvič evropski kralji futsala. Portugalska reprezentanca v futsalu je nova evropska prvakinja. V napetem finalu je v razprodani dvorani Stožice, tekmo je spremljalo 10.352 gledalcev, premagala branilko naslova Španijo.

 

 

V okviru EURO 2018 je NZS organizirala Dan nogometa katerega se je udeležila tudi NK Ribnica, selekcija U13. Ekipa Ribnica Kočevje je v areni Stožice odigrala dve prijateljski tekmi in občutila vzdušje te čudovite dvorane. Spoznali so selektorja slovenske futsal reprezentance Andreja Dobovičnika, ki jim je na koncu Dneva nogometa podelil majčke in žoge. Otroci so bili navdušeni in prav tako starši, ki smo jih spremljali. Čudovit dogodek, ki si ga bomo zagotovo zapomnili vsi.