Trenerji

TRENINGI

Treningi v NK Ribnica so jasno zastavljeni in zasnovani ter prilagojeni vsaki starostni selekciji posebej. Največji poudarek je na trenerjih, ki so strokovno usposobljeni za delo z otroci. Ure treninga so oblikovane po programu, ki obsegajo vse elemente futsala in nogometa. Prednost naših trenerjev je med drugim tudi individualno treniranje vsakega otroka glede na njegove potrebe pomanjkanja znanja na določenem področju. Zagovarjamo dejstvo, da moramo otroke od majhnega učiti pravilnega pristopa in načina ter da šport postane del njegovega življenja. Vsak otrok je pomemben del ekipe in trener se posveča vsem.

Trener predstavlja vzor igralcem. Je steber dobre, energične in učinkovite ekipe. Če ekipa nima usposobljenega trenerja posledično tudi igralci ne znajo igrati dobrega nogometa, nimajo kondicije, itd…

Cilj NK Ribnica je vsem igralcem zagotoviti kvaliteten in pravilen trening pod nadzorom strokovnih sodelavcev – trenerjev.

Trener NK Ribnica, Lado Grgurič

Lado Grgurič je vodja trenerjev v NK Ribnica, avtor zbirke »Futsal od A do Ž«, diplomirani ekonomist in oče treh otrok.

Lado je trener z dolgoletnimi izkušnjami na področju futsala in nogometa. V vseh letih je bil aktiven igralec futsala, nekaj časa tudi nogometa. Igral je v raznih ligah po Sloveniji in sosednji Hrvaški.

Futsal je začel igrati že kot otrok pri 8 letih. Pri 19 letih (leta 1991) je vstopil v klub Poliestet s katerim so odigrali preko 250 turnirjev po Sloveniji in Hrvaški. Pri 20 letih je začel igrati v NK Gerovo, kjer je 6 let igral nogomet v Goransko – Primorski regiji. Pri 22 letih je začel z igranjem v 2. Slovenski ligi malega nogometa – futsala, igral je za ekipo KMN Sodražica, približno 4 sezone.

Od leta 1994 do leta 2000 je igral v štirih malo-nogometnih ligah. Pri 28 letih (leta 2000) je začel s treningi pri prvoligašu KMN Metropol v Ljubljani, kjer je ostal 2 leti. Od leta 2002 do 2009 je priložnostno igral v občinskih ligah (Ribnica, Kočevje in Cerknica).

V sezoni 2009/2010 je treniral selekcijo U21 v ŠD Extrem.

Od leta 2013 do 2017 je treniral futsal selekcije U7, U9, U11 in U13. Bil je strokovni vodja trenerjev.

Od leta 2013 naprej je pričel še s treningi nogometa. Pod njegovim okriljem so trenirale selekcije U9, U10 in U11.

V sezoni 2016/2017 je vodil ekipo FK Dobrepolje v 2. slovenski ligi.

Lado Grgurič je tudi licenčni predavatelj pri ZNTS (Zveza nogometnih trenerjev Slovenije) pod okriljem NZS. Ima končano licenco Uefa futsal B in nogometno licenco C.

Njegove generacije letnika 2006, 2007 in 2008 imajo neverjetno statistiko. Lado jih trenira že peto leto zapored po programu, katerega opisuje v svoji zbirki knjig o Futsalu. Program se je izkazal za izjemno uspešen, kar kaže spodnja statistika samo za zadnje sezone: