ŠPORTNO OBARVANI DECEMBER V NK RIBNICA

Decembrski dnevi se počasi iztekajo, v NK Ribnica pa so treningi in tekme v polnem teku. Vse selekcije pridno in zavzeto trenirajo kar se lepo kaže tudi na tekmah.

Novost, ki smo jo uvedli v NK Ribnica od meseca novembra dalje so treningi pod strokovnim vodstvom kineziologinje. Kaj je kineziologija? Preprosto povedano je kineziologija veda o gibanju, ki je zelo pomembna pri razvoju otroka v povezavi s futsalom/nogometom. ZNTS (Zveza nogometnih trenerjev Slovenije) je v mesecu septembru organizirala zelo uspešen seminar na temo ‘Model uvodno pripravljalnega treninga‘, ki so ga z dijaki Nogometnega razreda Ljubljana Šiška vodili  profesorji Kineziološke fakultete iz Zagrebadr. Igor Jukić ter asistenti Marin Dadić, Aleksander Petković in Tomislav Brlečić. Seminar je ponudil izjemno pomembno temo sodobnega nogometa, ki se v našem vadbenem procesu premalo uporablja. Seminarja so se udeležili tudi trenerji NK Ribnica. Otroci so nad kineziološkim treningom navdušeni in so pozitivno sprejeli novost, ki se v futsalu in nogometu vse več uveljavlja.

Selekcija U9

Naša najmlajša tekmovalna selekcija U9 je imela v soboto, 7. decembra 2019 v ŠC Ribnica 2. turnir pod okriljem MNZ. Otroci so že pravi mali nogometaši, ki zabijajo gole in poskrbijo, da gledalci na tribunah uživajo. Naslednji, 3. turnir selekcij U9 bo v soboto, 11. januarja 2020 v ŠC Ribnica katerega organizator je NK Ribnica. Vabljeni!

Selekcija U11

Druga tekmovalna selekcija NK Ribnica U11 ima za sabo že dva turnirja pod okriljem MNZ. Ekipa otrok trenira 3 do 4 krat tedensko v Dolenji vasi, Velikih Laščah in ŠC Ribnica. Trenigi so pestri in razgibani s poudarkom na tehniki in taktiki. Naslednji turnir bo v soboto, 22. decembra 2019 v Kočevju. Vabljeni na ogled tekem in navijanje za naše fante!

Selekcija U13

Selekcija U13 ima odigranih že 6. krogov Državnega prvenstva U13 in trenutno zaseda odlično 1. mesto! Ekipa fantov in enega dekleta poskrbi za pravo futsal poslastico na igrišču. Čudovite akcije, lepa igra, fair play – vse to in še več lahko vidimo na tekmah. Čestitke trenerjema, Lado in Primož – vajin trud na treningih je poplačan. Gledalci uživamo na tekmah in nemalokrat ekipi NK Ribnice ploskajo navijači nasprotnih ekip!

V nadaljevanju Lestvica Državnega prvenstva U13 zahod.

Selekcija U15

Najstarejša selekcija NK Ribnica U15, ki je hkrati tudi najmlajša ekipa v tekmovanju 1. Slovenske Futsal lige trenutno zaseda več kot odlično 3. mesto! Ekipa fantov in dveh deklet, Veronike in Naje je prav vse nas presenetila s svojo borbenostjo in predanostjo futsalu kljub temu, da so vstopna in najmlajša generacija. V ekipi igrata tudi dva fanta, Luka in Erik, letnik 2007 in hkrati igralca v selekciji U13. Bravo ekipa, samo tako naprej.

V nadaljevanju Lestvica 1. SFL U15 .

Selekcija U6 in U7

In za konec še naši najmlajši selekciji U6 in U7, to otroci iz vrtca in 1. razreda, ki trenirajo pri trenerju Srečku, ki ga noro obožujejo! Minuli teden jih je na treningu obiskal Miklavž, preveril ali so s trenerjem na čelu pridni ter jim razdelil darila. Otroci so bili navdušeni in ura treninga je prehitro minila!

Za konec še zahvala vsem sponzorjem in donatorjem, ki so v letu 2019 pripomogli k boljšemu in uspešnejšemu delovanju kluba. Vsem iz srca hvala za zaupanje!

»Otroci so v športu največje bogastvo in garancija za svetlo prihodnost našega športa.«

___________________________________________________

ZAHVALA

Nogometni klub Ribnica se iskreno zahvaljuje NLB d.d. za sponzorska sredstva, prejeta v okviru projekta Šport mladih.  Sredstva bodo omogočila nadaljnji razvoj naše nogometne šole za otroke vseh selekcij. NLB d.d. že nekaj let vodi uspešen projekt Šport mladih, s katerim je v sezoni 2019/2020 podprla kar 36 športnih klubov. Poslanstvo projekta je vključiti v gibanje in aktivno življenje čim več mladih, jih privabiti nazaj na igrišča, jih naučiti zmagovati in sprejemati poraze.

»Nogomet je več kot le športna igra, je način življenja. Zato naj zbližuje, ne razdvaja, uči sodelovanja, ne tekmovanja. Kroji še tako malo verjetna prijateljstva in gradi najtrdnejše družinske vezi.«