Prispevki

NK Ribnica podprvaki nogometne lige U12

Tekmovanje v nogometni ligi pod okriljem MNZ Ljubljana U12 je v soboto, 9. 6.2018  prišlo h koncu. Zadnji vikend je bil za ekipo NK Ribnica izredno naporen saj je imela ekipa tekme praktično vsak dan.

V četrtek je ekipa v gosteh pri Svobodi iz Kisovca prepričljivo zmagala 0 – 4.

Boj za prvo mesto, ki ga je na koncu dobila Olimpija, je potekal naslednji dan v petek, 8.6. na domačem stadionu Ugar. Tekma je bila do zadnje sekunde napeta, tribune so bile polne navijačev obeh ekip, vzdušje odlično, vendar so ljubljanski zmajčki le zmagali. Končni rezultat je bil 2 – 4. Čestitke Olimpiji za osvojeno prvo mesto!

V soboto, 9.6. je domača ekipa gostila NK Virtus iz Kamnika in gladko zmagala 6 – 0 in s tem dokončno utrdila odlično drugo mesto v ligi, kjer sodeluje 11 klubov.

V torek, 19.6 bo v Ljubljani potekal še zaključni turnir »final four«, turnir 4 najboljših ekip v ligi. Prvi dve ekipi iz 1. skupine: NK Olimpija A in Slovan in prvi dve ekipi iz 2. skupine: NK Olimpija B in NK Ribnica. Ekipe bodo prejele medalje in pokale. Držimo pesti!

Ob zaključku nogometne sezone ekipi in trenerju čestitamo za več kot odličen uspeh!

V NK Ribnica se približujemo zaključku sezone 2017/2018

Vstopili smo v drugo polovico maja in sezona nogometa se počasi približuje koncu. NK Ribnica,  selekcija U12 s 34 točkami deli odlično drugo mesto z ekipo NK Mirna. Ekipa fantov in dveh deklic je v spomladanskem delu odlično odigrala vse tekme, kar se lepo vidi tudi na lestvici. V zadnjem, spomladanskem delu je pred nami še 6 tekem do zaključka prvenstva. Čeprav smo majhni, smo zelo uspešni.

 

dm INICIATIVA ZA GIBANJE OTROK 2018 »RASTEMO S ŠPORTOM«

V mesecu aprilu je v okviru podjetja dm drogerie markt d.o.o.potekal projekt»Rastemo s športom«. Rastemo s športom je dm iniciativa za gibanje osnovnošolskih otrok. Podjetje ga je zasnovalo ob svoji 25-letnici, z željo omogočiti otrokom brezplačne športne urice in jih spodbuditi h gibanju, športnemu udejstvovanju in medsebojnemu druženju. Vseslovensko dm iniciativo so podprli tudi člani Rokometnega kluba Krim in Košarkarske zveze Slovenije. V NK Ribnica smo se prijavili in bili izbrani med 25 društvi v Sloveniji, ki bodo izvajala brezplačne gibalne urice za otroke, na kar smo zelo ponosni in se vsem, ki ste glasovali za nas, iskreno zahvaljujemo!

 

 

Treningi selekcij U7, U9, U11, U12 in deklet

Čeprav se je futsal liga zaključila, selekcije NK Ribnica pridno trenirajo tako futsal kot nogomet. Treningi potekajo na zunanjem igrišču na Griču ob torkih in sredah od 17.30 do 19.00 ure, na stadionu Ugar ob ponedeljkih od 15.30 do 17.00 ure in petkih od 17.30 do 19.00 ure.

Trening naših najmlajših U6 in U7 si lahko ogledate v primeru lepega vremena na modrem igrišču pri šoli (v primeru dežja vrtčevska dvorana ŠCR) ob torkih in četrtkih od 17.30 do 18.15 ure.

 

 

Treniramo tudi v Dolenji vasi ob ponedeljkih, od 16.30 do 18.00 ure, v lepem vremenu na zunanjem igrišču, v dežju pa v dvorani POŠ Dolenja vas.

 

Povabilo na BREZPLAČNE URICE nogometa za najmlajše

Otroke (dečke in deklice) od 4. leta dalje vabimo na brezplačne ure nogometa / futsala na modro igrišče in zelenico pri Športnem centru Ribnica vsak četrtek od 18.00 do 18.45 ure ! Začnemo v četrtek, 24. maja 2018 ob 18.00 uri ! Pridružite se nam lahko katerikoli četrtek ! V primeru dežja bo vadba v vrtčevski dvorani Športnega centra.

Več informacij: NOGOMETNI KLUB RIBNICA, e: info@nkribnica.si, www.nkribnica.si, Facebook: NK Ribnica, M: 041 393 490 (Sabina).

 

“Volkswagen Junior World Masters Berlin 2018”

Minuli vikend so v športnem parku Radomlje z Miletom Ačimovićem potekali kvalifikacijski treningi za izbor reprezentance Slovenije U13, l. 2005. Volkswagen bo 14 mladim nogometašem omogočil nepozabno izkušnjo in jih popeljal na svetovno prvenstvo v nogometu »Volkswagen Junior World Masters«, ki bo med 15. in 18. junijem v Berlinu!

 

 

Slovenijo bodo zastopali med najboljšimi reprezentancami sveta v starostni kategoriji do 13 let.

 

Kvalifikacijskega treninga se je udeležila tudi naša najstarejša članica, Veronika Rovan na položaju golmanke in doživela zelo lepo izkušnjo.

Avtor fotografij je agencija Sportida / Urban Urbanc.

Skupna ekipa NK Ribnica Kočevje zasedla odlično 4. mesto v državnem prvenstvu FUTSAL selekcija U13

Minuli vikend se je zaključila futsal liga selekcije U13 in dobili smo nove državne prvake v sezoni 2017/2018. V selekciji U13 je to ekipa KMN Meteroplast iz Ljutomera, drugo mesto pripada ekipi Hiša daril Ptuj, tretje mesto KMN Sevnica in odlično četrto mesto je zasedla naša skupna ekipa NK Ribnica Kočevje.

V soboto, 14. aprila je bila odigrana povratna tekma med ekipama NK Ribnica Kočevje in KMN Sevnica za 3. mesto v ŠC Ribnica. Gostujoča ekipa Sevničanov je odigrala zelo lepo tekmo in zasedla 3. mesto. Tekma je bila od samega začetka napeta in polna akcij na obeh straneh.

S ponosom lahko zapišemo, da si takšnega rezultata na začetku sezone nismo niti predstavljali. Kot ena izmed najmlajših ekip in z minimalnimi treningi je skupna ekipa Ribnica Kočevje dosegla cilj, ki je presegel vsa pričakovanja.

Čestitke ekipi in trenerjema!

 

Še nekaj dni in državno prvenstvo v futsalu U13 bo končano

Minuli vikend so bile odigrane predzadnje tekme državnega prvenstva v futsalu U13. Pred zadnjim krogom, ki bo v soboto, 14. aprila je še vse odprto.

V prvi finalni tekmi sta se pomerila favorita KMN Meteorplast iz Ljutomera in Hiša daril Ptuj. Tekma, ki se je odigrala v Ljutomeru se je končala z neodločenim rezultatom 6 – 6. Pravi boj za naslov državnega prvaka. Čestitke obema ekipama!

V Sevnici je bil odigran prvi krog za tretje mesto med domačo ekipo KMN Sevnica in NK Ribnica Kočevje. Tekmo so dobili domačini z dvema goloma prednosti 4 – 2. Napeta tekma v duhu fairplaya je bila prava poslatica za gledalce.

Vabljeni, v soboto v ŠC Ribnica ob 17.30 uri, kjer se bo zaključila liga U13 in bomo dobili končno lestvico v sezoni 2017/2018.

Odigrane prve polfinalne tekme državnega prvenstva v futsalu U13

V soboto, 24. marca so bile odigrane prve polfinalne tekme državnega prvenstva v futsalu U13. V soboto 31. marca bodo povratne tekme.

NK Ribnica Kočevje je v gosteh močno izgubila proti ekipi iz Ljutomera KMN Meteorplast; ekipa je bila v vseh pogledih močnejša saj so izhodni letniki U13, kar pomeni, da so leto starejši in v naslednji sezoni že igrajo za selekcijo U15. Vse čestitke ekipi KMN Meteorplast za fairplay, odlično igro in čudovit futsal.

 

Odigrane četrtfinalne tekme državnega prvenstva FUTSAL U13

V soboto, 17.marca so bile odigrane četrfinalne tekme državnega prvenstva v futsalu selekcija U13. Ostale so le še 4 ekipe v boju za naslov državnega prvaka Slovenije, in sicer: KMN Meteorplast, FC Hiša daril Ptuj, KMN Sevnica in NK Ribnica Kočevje.

Ekipa NK Ribnica Kočevje je v soboto na povratni četrtfinalni tekmi v ŠC Ribnica pokazala izjemno borbenost in lepo igro in si tako priborila uvrstitev med prve štiri finaliste.

 

Polfinalne tekme bodo odigrane v naslednjih dveh vikendih, 24. in 31. marca 2018. NK Ribnica Kočevje v soboto, 24. marca odhaja v Ljutomer, kjer čaka ekipo tekma proti KMN Meteorplast. Ponosni in veseli smo, ker smo v prvem letu delovanja kluba dosegli tako velik uspeh.

Hvala vsem navijačem za glasno podporo s tribun!

Ekipa NK Ribnica Kočevje – prvaki futsal lige U13 zahod

V soboto, 4. marca je bil odigran zadnji krog futsal lige U13 ZAHOD, kjer smo dobili prve štiri finaliste za boj v končnico. Tekme so bile napete in odigrane v duhu fair playa. Vse štiri ekipe, ki so se uvrstile v četrtfinale so odlične, razlike med njimi so minimalne, videli smo čudovite tekme in lepe gole. Sledi četrtfinale, kmalu bodo znani tudi datumi tekem. Pari v nadaljevanju.

Lestvica futsal U13 ZAHOD


Lestvica futsal U13 VZHOD

  1. Hiša daril Ptuj
  2. KMN Meteorplast
  3. KMN Sevnica
  4. KMN Miklavž BTS Team 24

 


NK Ribnica Kočevje igra prvo četrtfinalno tekmo v gosteh v četrtek, 15. marca 2018 ob 18.30 uri, povratna tekma bo v soboto, 17.marca 2018 v ŠC Ribnica ob 17.30 uri.

Vabljeni na ogled in navijanje za našo skupno ekipo!

PESTRO FEBRUARSKO DOGAJANJE V NK RIBNICA

Državno prvenstvo v futsalu, selekcija U13 se počasi preveša v drugo polovico saj je do konca prvega dela samo še en krog. Ekipa NK Ribnica Kočevje trenutno vodi na lestvici z 31 točkami in 16 odigranimi tekmami.

Pred nami je še zadnji krog – 2 tekmi, ki jih bo ekipa odigrala v soboto, 3. marca 2018 v Litiji proti domačinom FC Litija in KMN Oplastom iz Kobarida.

Prve štiri ekipe iz zahoda in prve štiri ekipe iz vzhoda se bodo tako uvrstile v končni boj za naslov državnega prvaka Slovenije U13. Četrtfinalne tekme bodo 10. in 17. marca 2018.

Vse pohvale in čestitke ekipi NK Ribnici Kočevje za že sedaj osvojen uspeh saj ekipa trenira skupaj šele slabo leto in so s treningi in trdnim delom dosegli zelo veliko. Pohvala in čestitke vsem trenerjem – Lado, Aleš, Toni in Primož – vsi, ki se trudijo, bodrijo in trenirajo ekipo ter seveda staršem, ki jih morajo voziti na treninge v sosednje Kočevje in Velike Lašče. Za uspeh ekipe smo zaslužni prav vsi, torej bravo ekipa – dobro nam gre.

Starši otrok, člani kluba, navijači, naši »fani« in vsi ostali,  s tem ko v tako velikem številu obiskujete tekme in navijate za otroke je nekaj neprecenljivega, spremljati otroke in uživati v gledanju dobrega futsala in znanju, ki ga vidimo na tekmah je velik dosežek naših otrok. Ponosni smo na naš »ribn’ški« klub,  trenerje, starše, navijače, otroke in vse ostale navijače ob svojem prvem skupnem letu.

 

Vir: http://www.nzs.si/tekmovanja/?action=lestvica&id_menu=710, 25.2.2018

 

Selekcija U9 in U11 

Obe ligi, tako U9 kot U11 pod okriljem Medobčinske nogometne zveze se počasi približujeta koncu. Selekcija U9 ima še en turnir, ki se bo odvijal 10. marca 2018, organizator je Olimpija Ljubljana.

 

Selekcija U11 ima do konca lige še tri turnirje, in sicer: 4. marca v Ljubljani, 18. marca v ŠC Ribnica in zadnji turnir, 15. aprila pri sosedih v Kočevju.

 

 

Obe selekciji sta odlični, pridno trenirata in tudi na tem mestu velja pohvaliti vse starše in člane našega kluba za vso podporo, ki jo izkažete s tem, da pridete na tekme, navijate in uživate v gledanju futsala. Šport nas povezuje – tako otroke kot starše in uspeh je zagotovljen.

 

Najmlajši futsalerji U7 

Najmlajši trenirajo dvakrat tedensko in so v petih mesecih zelo napredovali v motoriki in spretnostih, predvsem pa neskončno uživajo v igri z žogo in v gibanju, kar je največji uspeh dela z najmlajšimi!

 

 

EURO FUTSAL 2018

V ospredju februarskega dogajanja je bilo zagotovo evropsko prvenstvo v futsalu EURO 2018. Pestro dogajanje se je odvijalo v ljubljanski areni Stožice, ki je gostila najboljše evropske reprezentance. Spektakularna arena Stožice, ki je bila glavno in edino prizorišče je bila v večih tekmah nabito polna. Gledanost futsala je presegla vsa pričakovanja. V živo smo videli izjemne tekme in mojstre futsala. V NK Ribnica smo v živo spremljali dogajanje v Stožicah in si ogledali kar nekaj tekem.

Kot so pisali mediji: polne Stožice so izpisale zgodovino – Portugalci prvič evropski kralji futsala. Portugalska reprezentanca v futsalu je nova evropska prvakinja. V napetem finalu je v razprodani dvorani Stožice, tekmo je spremljalo 10.352 gledalcev, premagala branilko naslova Španijo.

 

 

V okviru EURO 2018 je NZS organizirala Dan nogometa katerega se je udeležila tudi NK Ribnica, selekcija U13. Ekipa Ribnica Kočevje je v areni Stožice odigrala dve prijateljski tekmi in občutila vzdušje te čudovite dvorane. Spoznali so selektorja slovenske futsal reprezentance Andreja Dobovičnika, ki jim je na koncu Dneva nogometa podelil majčke in žoge. Otroci so bili navdušeni in prav tako starši, ki smo jih spremljali. Čudovit dogodek, ki si ga bomo zagotovo zapomnili vsi.